Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Turaçlı: Güreş ağaları beni Erdek'te yalnız bırakmadı”

Turaçlı:  Güreş ağaları beni Erdek

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı, Erdek'teki yağlı güreşlerde beni yalnız bırakmayan tüm güreş ağalarına teşekkür ediyorum” dedi.

Bandırma Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Orhan Turaçlı, “Erdek’teki yağlı güreşlerde beni yalnız bırakmayan tüm güreş ağalarına teşekkür ediyorum” dedi.
Erdek’te, 1 Ağustos 2014 cuma günü gerçekleşen yağlı güreşlerde Kırkpınar ağalığını 2009, 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında yapan, 2015 yılında yapılacak Kırkpınar’ın ağalığını da alan Kırkpınar’ın efsane ağası, kadim dostu ve arkadaşı Seyfettin Selim başta olmak üzere 1990 yılı Kırkpınar ağası Murat Köse’ye, Çardak Güreşleri Ağası Ramazan Güven’e, Çan Güreşleri Ağası Yakup Köse’ye, Kepez Güreş Ağası Yahşen Korkmaz’a, Kurtdere Güreşleri eski ağası İzzet Güneş’e, Kurtdere Köyü Muhtarı ve Güreş Komitesi 2. Başkanı Fikret Bey’e, Çatal Güreşleri Ağası Nadir Bey’e ve tüm yöreleri ağalarına teşekkürü bir borç bildiğini vurgulayan Turaçlı, şunları söyledi:
“Tabii ki, yine gönülden teşekkür edeceğim bir yönetici de, Erdek Yağlı Güreşleri’nin ilkinin düzenlenmesinde büyük bir özveriyle çaba harcayarak, bu organizasyonu gerçekleştiren, Erdek’in sportmen ruhlu Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı’dır. Sayın başkanımız, ata sporumuza yürekten destek vermiştir. İnanıyorum ki, Erdek’teki yağlı güreşler, her yıl artan kalitesiyle yıllarca sürecektir. Bizler, sağlığımız elverdiği sürece Erdek’teki yağlı güreşlerin düzenlenmesine elimizden gelen katkıyı vermeyi sürdüreceğiz.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli